Λειτουργία υποστατικού με οικολογικές συνέπειες κοντά στο νοσοκομείο Κυπερούντας

ΣΟΦΙΑ ΛΑΖΑΡΗ

Header Image
Ο «Π» επικοινώνησε με μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Κυπερούντας, το οποίο επιβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εις γνώση του κοινοτάρχη και όλων των μελών του συμβουλίου

Βρομιά, οχλαγωγία και οικολογική καταστροφή. Αυτά συνθέτουν την εικόνα που περιέγραψε στον «Π» κάτοικος της κοινότητας Κυπερούντας, ο οποίος κατήγγειλε τη λειτουργία ενός υποστατικού που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Τροόδους και δίπλα από τον ποταμό που περνάει από την περιοχή. «Πρόκειται για ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα», επεσήμανε ο κάτοικος της κοινότητας, ο οποίος υποστηρίζει πως τα λάδια και τα πετρέλαια από τη λειτουργία του υποστατικού καταλήγουν στον ποταμό. 

Έγιναν καταγγελίες

Για τη λειτουργία του συγκεκριμένου υποστατικού, το οποίο ο παραπονούμενος ισχυρίζεται πως λειτουργεί χωρίς την κατάλληλη άδεια, έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες στο κοινοτικό συμβούλιο Κυπερούντας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει εφικτή η μετακίνηση του υποστατικού.

«Είναι μία κατάσταση άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο κάτοικος της κοινότητας, ο οποίος αναφέρει πως το κοινοτικό συμβούλιο ανάγκασε ιδιοκτήτες άλλων υποστατικών να μετακινηθούν στη βιοτεχνική περιοχή, στέλνοντάς τους προειδοποιητικές επιστολές. «Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Και άδεια κανονική να είχε το υποστατικό, δεν μπορεί να λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο. Δημιουργείται περιβαλλοντική καταστροφή», υπογράμμισε.

«Προσπαθήσαμε αλλά..»

Ο «Π» επικοινώνησε με μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Κυπερούντας, το οποίο επιβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εις γνώση του κοινοτάρχη και όλων των μελών του συμβουλίου. «Είναι ό,τι χειρότερο για την περιοχή και δεν μας τιμά καθόλου η ύπαρξή του», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το υποστατικό βρίσκεται κοντά στην πνευμονολογική κλινική.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως το κοινοτικό συμβούλιο έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για μετακίνηση του υποστατικού. Μάλιστα, το συμβούλιο κάλεσε τον ιδιοκτήτη σε συνεδρίασή του, όπου του έκανε διάφορες συστάσεις και τον παρότρυνε να μετακινήσει το υποστατικό του στη βιοτεχνική περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης τότε είχε δεσμευτεί πως θα φύγει από τον χώρο, ωστόσο έναν χρόνο μετά δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια από μέρους του. Το μέλος του συμβουλίου δήλωσε πως θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για μετακίνηση του υποστατικού από τον χώρο. «Αλίμονο να λειτουργήσει η πνευμονολογική κλινική και δίπλα να υπάρχει αυτή η εικόνα και η οχλαγωγία», όπως ανέφερε καταληκτικά.  

«Είναι καθ’ όλα νόμιμος»

Μιλώντας στον «Π» ο έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου επιβεβαίωσε πως έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες για το εν λόγω υποστατικό από ανώνυμα πρόσωπα, ωστόσο, όπως επεσήμανε, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως η λειτουργία του είναι νόμιμη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού έχει εξασφαλίσει από το 2011 πολεοδομική άδεια, όπως επίσης και άδεια οικοδομής. «Φέρει τίτλο 'Κατάστημα πώλησης γεωργικών μηχανημάτων και χώρος συναρμολόγησής τους'.

Συνεπώς είναι συνεργείο και κατά τους νόμους είναι 100% νόμιμη η λειτουργία του», μας ανέφερε. Σε σχέση με το ζήτημα που εγείρει ο παραπονούμενος για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που πιθανό να προκύπτουν από τη λειτουργία του υποστατικού, ο έπαρχος Λεμεσού ανέφερε πως οι παραπονούμενοι θα πρέπει να αποταθούν στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις του κοινοτικού συμβουλίου προς τον ιδιοκτήτη να μετακινήσει το υποστατικό του στη βιοτεχνική περιοχή, ο κ. Αλεξάδνρου ανέφερε πως θα έπρεπε να του δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα για να κάνει κάτι τέτοιο. «Η βιοτεχνική περιοχή ανήκει στο συμβούλιο και μετακίνησή του εκεί θα σήμαινε πως πρέπει να καταβάλει ενοίκιο», όπως σημείωσε.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play